Университетска преподавателка твърди, че е била жертва на сексуален тормоз на ул. Екзарх

...
Университетска преподавателка твърди, че е била жертва на сексуален тормоз на ул. Екзарх
Коментари Харесай

Наша университетска преподавателка стана жертва на сексуален тормоз

Университетска преподавателка твърди, че е била жертва на полов тормоз на ул.  " Екзарх Йосиф " до Халите в София. Разказът си тя е разгласила в обществените мрежи. Случилото се я предизвикало да сътвори придвижване, което да се бори със половото принуждение. Лея Вайсова е учител по социология в Софийския университет. В ефира на " Здравей, България " по Нова тв тя описа:

" Отивах на посетители при другари и минавах ул. " Екзарх Йосиф ". След мен потегли мъж, който, когато се разминахме с него, усетих, че е пил алкохол. Слушах музика на слушалките си и не го чувах какво ми приказва. Той потегли след мен, застигна ме. Тогава осъзнах, че в случай че продължа, ще вляза в една тъмна част на улицата и по-добре да се спра, защото се намирах до ресторант и се обърнах към него, смъкнах слушалките и го попитах какво желае. Той предложи да изпием една бутилка вино, която аз носех за гостито. Отказах, защото не ми беше приятна самата обстановка. Той продължи да упорства ".

След няколко разменени реплики, дамата съумява да влезе в ресторанта наоколо и да избяга от мъжа. Лея Вайсова не е подала сигнал в полицията, само че съгласно нея е редно да се подават сходни сигнали, с цел да се види какъв брой е сериозен казусът със половия тормоз в България.

След като Лея разказва случката във Facebook под формата на пост.

" Цял ден в неделя ми писаха доста дами, които желаеха да споделят своята история. След това реших, че доста по-обществено потребно би било тези случки да бъдат разказвани обществено – през Фейсбук, непрестанно да приказваме на нашите другари, близки и познати, т.е. би трябвало да се приказва и приканих дамите да го създадат. Нека да имат смелостта, да не се срамят, тъй като има смисъл ", счита тя.

" Инициирам придвижване за битка със половото принуждение, защото е очевидно, че имаме да вършим работа и би трябвало да убедим нашето общество, че има сериозен проблем с насилието над дами. Затова приканвам всички дами да стартират да приказват. Няма организация. Това е просто апел. Реших, че, откакто има хора, които са подготвени да приказват с мен, надлежно има и почва за придвижване. Дано се разрасне, нека стане вълна ", сподели още Лея Вайсова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР